A Designer’s Showcase

Summerhaus D’zign reveals its client-centric philosophy with a new, elegantly simple studio space that gives plenty of attention to details

Known for creating bespoke interiors for residential projects, the founders of Summerhaus D’zign, Jess Koh and Larry Lim, pride themselves on their client-centric approach to every project in the firm’s fastgrowing portfolio. Bringing a decade of expertise in interior design to the business, the husband-and-wife duo delivers unique solutions and novelty designs to ensure that each of their projects accommodates the clients’ individual tastes. In their latest project—their own studio—Koh and Lim reflect their design beliefs and philosophy in their approach to the space, showcasing their attention to detail and ability to deliver elegant and timeless design solutions.

Classic and Contemporary

Doubling up as a show-suite to give new and existing clients an overview of the design aesthetic that Summerhaus D’zign has become known for in residential projects, the studio combines classic and modern elements in graceful ways to create spacious and inviting areas, emphasised by clean lines and accented colours. Within the 1,152 sq ft space — the three studio spaces, which include the lobby, the meeting room and the pantry — maintain a simple yet thoughtful approach,
creating a balance between materials, textures and furnishings, all while keeping the decor fresh and uncluttered.

Custom Made

The team wanted to showcase its attention to meticulous detailing and give a broad overview of possible material applications and usages that would inspire its clients. In Lim’s words, “We intentionally designed the studio to incorporate different finishes in order to give clients an empirical example of textures they too can use for their houses.” 

Indeed, this custom approach to design is evident everywhere in the studio. Koh and Lim used two bookmatched Breccia Capraia marble slabs for the reception counter in the lobby to create an immediate visual impact at the entrance. Within the meeting room, the team executed a classy black and white theme, accentuated by large wooden trimmings. For the statement piece of the space—an in-house designed meeting table—the team chose a combination of classic and contemporary materials, using Caesarstone quartz for the tabletop, gold trims at the edges and a steel base.

The black and white theme is repeated in the pantry, where Koh and Lim chose to use Caesarstone quartz for the wall surface, tabletop and backsplash behind the sink. The design duo used gold and bronze mosaic and Preto Astrus granite for
the studio’s dramatic black-and gold powder room, lending a look of luxury to the private space.

An Eye for Detail

To maximise the use of space and maintain the uncluttered feel, Koh and Lim employed clever solutions for storage within several areas of the studio. The design team wanted its meeting room to double up as a material library, so the duo created ample storage areas within the room’s walls, preserving the overall clean and understated look. Similarly, in the pantry, Koh and Lim intentionally hid some appliances, such as a built-in fridge and freezer, among the cabinets, allowing
the materials and textures of the space to remain at the forefront of attention.